MedConsultCare

Program : Luni - Vineri 8am to 7:30pm
  Contact : +40 763 652 115

Ultimele articole

Anti-fumat

Fumatul reprezintă, conform majorităţii studiilor, principalul motiv de deces în Occident. Această ştire ne afectează în mod deosebit şi pe noi, românii.

Conform specialiştilor, unul din zece fumători din ţara noastră consumă mai mult de două pachete pe zi. Din ce în ce mai multe studii demonstrează efectele negative asupra sănătăţii pe care le au ţigările. Concluziile date publicităţii ne taie respiraţia: fumatul este responsabil pentru 15 forme de cancer, pentru 30% din îmbolnăvirile de cancer şi pentru multe alte afecţiuni. În secolul 20 acest obicei a ucis 100 de milioane de oameni.

Puteam umple sute de pagini cu efectele negative ale fumatului asupra organismului uman, a males în schimb să vă prezentăm cele mai eficiente metode de a renunţa la ţigară pentru totdeauna.

Despre

Alimente probiotice

Alimentele probiotice fac parte din categoria alimentelor funcţionale. Noţiunea de “aliment funcţional” este originara din Japonia şi se refera la produse cu efecte benefice asupra sănătăţii.

Denumirea acestor produse provine de la aportul unor componente (vitamine, substanţe minerale) din compoziţia lor care conferă consumatorului o mai bună funcţionare a organismului şi un plus de sănătate. Fie că este vorba de alimente tradiţionale care au fost “îmbogăţite” cu vitamine, săruri minerale, lecitină, iod, etc, fie de alimente a căror valoare nutritivă a fost amplificată prin utilizarea unor tehnologii speciale sau anumite tehnici genetice, toate urmăresc acelaşi scop: sănătatea.

Întrucât alimentele funcţionale fac parte din alimentaţia cotidiană, efectele lor sunt de durată. Alimentele funcţionale stimuleaza creşterea şi dezvoltarea organismului, optimizează procesele metabolice, activitatea fiziologică a organelor, sistemul imunitar, performanţele cognitive şi apărarea împotriva stresului oxidative.

 

Despre

Hipercolesterolmie

Anumite produse sunt răspunzătoare de ridicarea nivelului colesterolului, iar alimentele de origine animală (carnea grasă, ficatul, rinichii, ouăle) se află în topul clasamentului.

Dacă suferi de această afecţiune, cel mai indicat ar fi să consulţi un medic nutriţionist care să-ţi recomande un regim potrivit. În general, cea mai bună metodă de a reduce hipercolesterolemia este să scazi consumul de grăsimi saturate şi să încerci să mănânci cât mai multe legume şi fructe.

Extrem de important e să eviţi băuturile şi alimentele cu multe zaharuri. Aminteşte-ţi că pentru a-ţi menţine greutatea corporală e necesar să păstrezi echilibrul caloriilor. Pentru aceasta, trebuie să te antrenezi în fiecare zi 30 de minute.

Despre